Asoprovac denúncia que una europarlamentària holandesa va donar permís a un grup de persones per fotografiar una explotació ramadera

28-06-2021 - 14:30 - boví

Asoprovac denúncia que una europarlamentària holandesa va donar permís a un grup de persones per fotografiar una explotació ramadera

Fa unes setmanes, Asoprovac va rebre un avís d'un empresari ramader de la zona de Catalunya alertant de la presència de diverses persones fotografiant les seves instal·lacions des de l'exterior de la finca, sense permís, infringint la seva propietat a l'existir un cartell en el qual es manifestava la prohibició de realitzar fotografies. La delegació en qüestió, a l'ésser desallotjada per la policia, va presentar als Mossos d'Esquadra una carta signada per una eurodiputada holandesa segons la qual tenien permís de Parlament Europeu per vigilar i fer inspeccions relatives a l'acompliment de la legislació de benestar animal en el marc de la comissió d'investigació ANIT creada específicament per a aquesta comesa en el si de Parlament. Asoprovac va considerar aquesta situació sorprenent, motiu pel qual es va dirigir a el president de Parlament Europeu, alertant d'aquest fet i intentant aclarir si aquest tipus d'actitud tenia realment el suport de la institució europea.

Segons un comunicat de l'entitat, la resposta del president de Parlament Europeu ha arribat recentment, agraint la informació i confirmant que aquesta actitud individual d'una eurodiputada excedia clarament les competències legals del comitè ANIT i de el propi Parlament Europeu i, com a tal, seria recriminada. "Per les seves diferents responsabilitats públiques els eurodiputats haurien de ser molt més curosos i donar exemple a la societat. És la primera vegada que observem una cosa semblant", ha subratllat Matilde Moro gerent d'Asoprovac, que considera que "hauria de demanar disculpes a l'empresari en qüestió".

Asoprovac i els professionals ramaders espanyols col·laboren de manera habitual amb l'Administració en les qüestions que li són requerides. Cal recordar que la legislació europea en matèria de benestar animal és la més estricta a nivell mundial, està sotmesa a un elevat nombre de controls per part de les administracions competents, i que la gran majoria dels ramaders (integrants de el sector) s'esforça per complir. "La presència de vigilants a les instal·lacions ramaderes, a més de resultar molt desagradable és baix tot punt de vista il·legal", ha assegurat Asoprovac. L'entitat ha celebrat la resposta de Parlament referent a això i ha afegit que ara els límits del permès a la comissió d'investigació ANIT estan clars. "Per tant", acaba el comunicat, "esperem que aquest tipus de situacions no es tornin a produir".