La Junta de Preus de Porcí de Mercolleida està composta pels principals operadors d'Espanya en la producció i en el sacrifici d'aquest tipus de bestiar. Mercolleida és el principal Mercat en Origen de Bestiar Porcí a Espanya.

La normativa espanyola sobre representativitat dels centres de cotització de porcí estableix que es reparteixi en un 50% assignat als escorxadors i un 50% per a les Llotges i Mercats en Origen. Dins d'aquestes últimes, Mercolleida té reconeguda una ponderació institucional del 18%, la més gran de totes elles. No obstant això, les empreses que componen la Junta de Preus de Porc d’engreix, juntament amb les que faciliten també dades d'operativa comercial cada setmana a Mercolleida, suposen un volum setmanal de transaccions de porcs que supera el 60% del moviment de tot Espanya, i les cotitzacions que acorden serveixen de base per a més del 90% de les compres i vendes de porcs que es realitzen a Espanya. Això fa que Mercolleida sigui la referència del mercat espanyol a nivell europeu i mundial, amb més importància encara en tant que Espanya és la primera cabanya porcina de la UE i la tercera del món i primer exportador de la UE i el segon del món. Mercolleida disposa de contactes directes amb operadors i mercats de referència de tot el món.

En Garrins, les cotitzacions de la Junta de Preus de Mercolleida es refereixen al garrí produït i venut a la zona, que generalment opera amb un pes de 18 quilos. No obstant això, la producció regional de garrins és del tot insuficient per a les places d'engreix existents en l'àmbit geogràfic més proper de la Llotja i la majoria dels garrins que s'engreixen a les granges de Lleida procedeixen d'altres províncies productores i de la importació. Per això, el Servei d'Informació de Mercolleida realitza un seguiment setmanal sobre els preus més habituals que es paguen pels garrins d'altres províncies (Zamora i Segòvia, bàsicament), així com pels garrins d'importació (en la seva major part, procedents de Països Baixos). La cotització de Mercolleida és presa com a referència del mercat espanyol tant dins com fora d'Espanya.