El sector ramader demana que Espanya rebutgi el nou reglament sobre transport d'animals

11/04/2024 - 17:31

Un total de 14 organitzacions ramaderes, agroalimentàries i veterinàries s'han unit per demanar al ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que Espanya rebutgi el nou reglament europeu pel que fa al transport d'animals vius.

La UE acorda prolongar l'exempció d'aranzels a productes ucraïnesos

09/04/2024 - 11:45

Els països de la Unió Europea i l'Eurocambra van arribar aquest dilluns a un acord per prolongar un any més, fins al 5 de juny de 2025, la suspensió dels aranzels i quotes a les importacions de productes ucraïnesos com a mesura de suport a Kíev davant de l'agressió russa.

S'amplia el termini de sol·licitud dels ajuts de la PAC

09/04/2024 - 11:00

El Ministeri d'Agricultura ha anunciat aquest dilluns l'inici dels tràmits per ampliar fins al 15 de maig el termini per sol·licitar les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC).

Comença la gira de promoció de la Carn de Boví d'Espanya a l'Orient Mitjà

16/02/2024 - 09:00

Povacuno, la Interprofessional de la Carn de Boví d'Espanya, representant de tots els operadors involucrats en la cadena de producció d'aquest producte, ha organitzat una sèrie d'activitats promocionals de la Carn de Boví d'Espanya a Kuwait i Unió dels Emirats Àrabs, programades del 14 al 23 de febrer.

Primera trobada bilateral sectorial entre professionals del sector oví/caprí del Marroc i Espanya

13/02/2024 - 09:00

El Govern del Marroc va organitzar el 5 de febrer passat la primera trobada monogràfica sobre el sector de l'oví entre el Regne Alauita i la d'Espanya. L'esdeveniment va ser inaugurat pel Secretari del Ministeri d'Agricultura, Pesca Marítima, Desenvolupament Rural i Aigua i Boscos, que després de la benvinguda i agraïment als assistents per la seva participació a la Jornada, va donar pas al Conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació a la Ambaixada d'Espanya al Marroc que va destacar la fita històrica de la celebració d'aquesta primera trobada considerant que serà un fòrum excepcional per establir les bases en properes relacions per, per exemple, la transferència tecnològica o el comerç de la carn d'oví/caprí des d'Espanya als nostres veïns del Sud.

Cooperativa d’Ivars, Agromont i Carns B, millors analistes de boví del PronosVac 2023

01/02/2024 - 09:00

Eliseu Isla, de Cooperativa d’Ivars, Pau Salse, d’Agromont SL i Ramon Cortadellas, de Carns B, s’han proclamat avui guanyadors de la VII edició dels premis PronosVac, guardons que lliura Mercolleida conjuntament amb Mercamurcia, i que reconeixen els millors analistes del mercat boví de l’any 2023. L’acte ha tingut lloc a les Instal·lacions Centrals de Cobadu a Zamora i ha aplegat a mig centenar de persones, entre les quals hi havia operadors del sector boví, institucions i col·laboradors de Mercolleida procedents de tot el territori espanyol.

ElPozo Alimentación, Ramaderia Cortasa i Costa Food Meat, millors analistes de porcí del PronosPorc 2023

15/12/2023 - 09:00

Juan Pedro Florido, de ElPozo Alimentación, amb seu Alhama de Murcia (Murcia), Josep Maria Cortasa, de Ramaderia Cortasa a Penelles i Pere Riera, de Costa Food Meat, de Vic (Barcelona), s'han proclamat avui guanyadors de la tretzena edició del premis PronosPorc, guardons que lliura i organitza Mercolleida. L’acte ha tingut lloc al Palau de Congressos la Llotja de Lleida.

Mercolleida avança en la seva estratègia d’internacionalització

01/12/2023 - 12:00

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presidit, avui, la reunió del Consell d’Administració de Mercolleida, que ha adoptat l’acord de dissenyar una estratègia específica per la internacionalització, com a aposta de futur immediat.

El segell B+ ja es pot utilitzar al sector cunícola, a través de la certificació Compromís Benestar Animal BACI

24/11/2023 - 09:00

Intercun, l'Organització Interprofessional per impulsar el Sector Cunícola, que integra els representants de la branca de producció i les empreses de transformació-comercialització de carn de conill, ja ha començat a autoritzar entitats de certificació per realitzar auditories de Compromís Benestar Animal BACI (Benestar Animal Cunícola Intercun). Això permetrà l'ús del segell B+ en els productes de carn de conill procedents de granges i indústries certificades.