Interporc celebra el seu desè aniversari

21-06-2023 - 13:07 - porcí

Interporc celebra el seu desè aniversari

La Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) va celebrar aquest dimarts els seus 10 anys d'existència en un acte en què es va retre homenatge a totes les persones, empreses, associacions o administracions que han fet possible la primera dècada de la interprofessional, un acte en què Mercolleida també hi va ser present. Manuel García, president d'Interporc, va destacar que aquests 10 anys no són fruit de la casualitat, sinó d'un esforç conjunt del sector i d'un decidit suport de les administracions públiques espanyoles. A més, va agrair el suport i l'esforç de tots els que han col·laborat amb la interprofessional des de la seva creació.

García va explicar que Interporc és el resultat d'un projecte col·lectiu de professionals, empreses i de les organitzacions que la formen, en què tots units treballen en benefici d'un sector "del qual ens sentim molt orgullosos”. Entre tots, va assegurar el president d'Interporc, “estem construint un projecte estratègic que contribuirà a millorar el futur del nostre sector i a afrontar els reptes i desafiaments que tenim per davant, a la qual cosa va afegir: “aquest és el nostre principal objectiu com a interprofessional”.

Precisament d'aquests desafiaments va parlar Alberto Herranz, director d'Interporc, que va exposar que com a sector tenen l'obligació de plantejar-se el creixement en eficiència, diversificació i diferenciació. L'opinió pública, va apuntar, és cada vegada més sensible i exigent pel que fa a la cura del medi ambient i la protecció dels animals, i va afegir que s'ha de respondre amb transparència i sent receptius i proactius amb els canvis que demana. En aquest sentit, va expressar el seu desig “de fer alguna cosa diferent”, per la qual cosa va considerar necessari fer una crida a l'acció, en què cadascú faci alguna cosa positiva per al sector i contribueixi positivament a la seva imatge.

Herranz va incidir en què "cal destacar la professionalització, capacitat d'adaptació i resiliència que caracteritzen el nostre sector porcí per fer front a tots aquests canvis". A Interporc, va afirmar, “representem un sector d'excel·lents professionals, i per això la comunicació que realitzem en nom seu va sempre amb la veritat per endavant”. En relació a això, segons Herranz, en aquests 10 anys Interporc ha realitzat cinc grans campanyes de comunicació en mitjans massius a Espanya, així com moltes altres campanyes nacionals i internacionals per portar la realitat del sector porcí i els seus productes a tots els públics.


Porcí, qualitat diferenciada

Per part seva, el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha destacat el treball realitzat per Interporc, "fruit d'una bona organització i coordinació, totes dues fonamentals per aconseguir un bon resultat per al conjunt del sector porcí". Per a Planas, “l'excel·lència del treball del sector porcí ha aconseguit portar al món qualitat nutricional i seguretat alimentària, gràcies a la seva capacitat d'innovació, que mai no conclou i és un treball continu”, a la qual cosa va afegir que el sector porcí és un exemple de sostenibilitat, relleu generacional, digitalització i bona feina al llarg de la cadena. Tot i això, ha matisat, “hem de ser sensibles als reptes que plantegen les demandes de la societat i que el porcí pugui seguir oferint aquesta qualitat diferenciada que el caracteritza”.