Joan Costa, reelegit president de FECIC

03-11-2020 - 12:07 -

Joan Costa, reelegit president de FECIC

El Comitè Executiu de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies, FECIC, ha ratificat a Joan Costa i Rubirola com a president de l'entitat per dos anys més, a més d'aprovar donar continuïtat al seu mandat durant 4 anys i ampliar l'òrgan de govern de 10 a 12 membres, incorporant el president del Grupo Jorge, Jorge Samper, i al gerent de Splendid Foods, David Garcia-Gassull. També ha decidit nomenar com a Adjunt a direcció de FECIC a Ignasi Pons, actual responsable de l'Àrea Tècnica de la patronal càrnia, que compaginarà aquests dos càrrecs.

Joan Costa ha mostrat la seva satisfacció per continuar en el càrrec i per poder seguir treballant, en col·laboració amb l'Administració, en temes com la PPA, els alts preus de les matèries primeres, els problemes amb què es troben certes exportacions càrnies a determinats països, el reforçament de la Interprofessional del porcí o les mesures fiscals i el foment de l'ocupació en el sector carni, en aquesta etapa complicada que s'està vivint per la crisi sanitària per la covid-19.

El president de FECIC és director executiu de Noel Alimentària des 2017. La seva trajectòria professional va començar a l'empresa familiar, on va estar fins al 1982. L'any 1983 va posar en marxa i va dirigir la nova sala d'especejament de Noel, càrrec en què va estar fins a finals de 2016. També és delegat de Noel Alimentària a Olot Meats, antic escorxador de la Garrotxa, des de la seva fundació el 1986. A més, és integrant de la Taula del Porcí de Mercolleida, representant als escorxadors de Girona a través de Noel Alimentària en dues etapes diferents, de 2003 a 2006 i des de 2009 fins ara, i forma part des de l'any 2000 de la Junta Directiva de l'Associació Catalana d'Escorxadors i Sales d'Especejament (ACES).