Provacuno estrena la sèrie documental 'Fans del Vacuno'

03-10-2019 - 10:14 - boví

Provacuno estrena la sèrie documental 'Fans del Vacuno'

Provacuno, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha estrenat a la seva web www.fansdelvacuno.es el primer capítol de la sèrie documental Fans del Vacuno. Es tracta del major treball de recerca documental fet mai per cap sector agroalimentari a Espanya per donar a conèixer la realitat del sector, i que consta de cinc capítols d'uns 10 minuts de durada cadascun.

Durant dos mesos, un equip d'experts ha recorregut més de 9.000 quilòmetres, des de Tarifa a Finisterre, a la recerca de les històries personals que millor traslladen la realitat del sector. El resultat és la sèrie documental Fans del Vacuno, de la qual avui ja es pot veure el primer episodi Cuida de mis vacas i que en els propers dies es podrà gaudir de la resta.

Durant les pròximes setmanes, Provacuno donarà a conèixer la resta de capítols d'una sèrie documental que reflecteix la realitat d'un sector, el de la carn de boví, la producció augmenta any rere any al nostre país i que dóna feina a Espanya a més de 100.000 famílies de forma directa, ia altres 100.000 de forma indirecta.


Canvi climàtic, benestar animal, aportació nutricional, dieta equilibrada ...

Emmarcat dins la campanya #FansdelVacuno, l'objectiu és posar en valor el sector de la carn de boví a casa nostra, la sèrie documental tracta diferents temàtiques, des del benestar de l'animal fins al canvi climàtic passant per la importància del consum de carn per una dieta equilibrada. Tots els episodis es podran veure al web www.fansdelvacuno.es, un espai per als amants del boví.

 • Capítol 1. Cuida de mis vacas. L'amor i la passió dels ramaders pels seus animals fins a l'últim dia, el més dur de tots. L'invisible vincle entre ramaderia i turisme. Un viatge inesperat. I l'homenatge a un dels ramaders més populars i estimats, José Pinto, un autèntic fan del boví.
   
 • Capítol 2. Saliendo de la caverna. "L'ésser humà, si mai hagués consumit carn, no seria un ésser humà". Així de rotund es mostra el Catedràtic en Prehistòria Carlos Díez al començament del capítol. Un viatge als començaments de l'ésser humà, la importància de la carn en la nostra evolució, la invenció del foc i la cuina, gràcies a la sorprenent història d'una altra de les nostres protagonistes: Maite.
   
 • Capítol 3. El fin del mundo. No són poques les notícies que, portades a l'extrem, parlen de la fi dels nostres dies per culpa de la ramaderia de boví. A través del testimoni de diferents investigadors especialitzats en canvi climàtic i del testimoni de ramaders i veterinaris, el capítol compte un punt de vista pràcticament desconegut. "Perquè la fi del món, segons des d'on es miri, també pot ser el principi."
   
 • Capítol 4. Animales. "Diuen que no hi ha exjugadors de rugbi, que sempre ets un jugador de rugbi". I a través d'un d'ells, qui comparteix la seva passió per aquest esport amb la seva passió per les vaques i el seu treball de veterinari, descobrirem que no són mons tan diferents. Compartirem al final de lliga amb els nens i nenes d'un club de rugbi i coneixerem per què és tan important la carn per completar una dieta equilibrada.
   
 • Capítol 5. Deja que hable tu paladar. La "Cofradía del Chuletón", un grup d'amics més que coneguts per tots, és protagonista del cinquè capítol de la sèrie documental Fans del Vacuno. Però la costella és només el final del camí: abans hi ha un treball artesà del carnisser i un esforç de les indústries càrnies per adaptar-se a les exigències del consumidor. A més, descobrirem que hi ha vida més enllà de la costella de la mà de xefs estrella Michelin i un grup de ciclistes experts en dinars.

Javier López, director de Provacuno, afirma: "Aquesta sèrie documental neix amb l'objectiu de posar en valor la realitat d'un sector essencial en l'economia espanyola, especialment en el medi rural, sens dubte fonamental i que dóna feina a tantes famílies a Espanya: el sector de la carn de boví ". "Espanya és referent pel que fa a qualitat, tendresa i sucositat, el que la converteixen en una de les carns més apreciades a tot el món. És hora de mostrar la nostra realitat i què és el que la fa única ", assevera Javier.

Segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en 2018 es van produir 666.600 tones de carn de boví, fet que suposa un 3,5% més que l'any anterior. A més, Espanya cada vegada exporta més tones tant a països de la Unió Europea com a països tercers. En 2018 es van exportar 190.000 tones de carn, el que indica la qualitat de la carn de boví espanyola i l'èxit que té més enllà de les nostres fronteres, i que pal·lia el lleu descens que acumula en els últims anys en el mercat intern.
 

Deixa que parli el teu paladar, el claim per fomentar el consum de carn de boví

La sèrie documental és només una part d'una ambiciosa campanya de continguts posada en marxa per Provacuno per tal de posar en valor el sector de la carn de boví, fomentar el seu consum i donar veu als centenars de milers de fans d'aquesta carn. Des ramaders fins consumidors, passant per grans xefs, investigadors mediambientals, veterinaris, nutricionistes esportius, presentadors de TV, periodistes o paleontòlegs, entre d'altres, han donat les seves raons per apostar per la carn de boví dins d'una dieta variada i equilibrada.

Sobre Provacuno

Provacuno és l'Organització Interprofessional Agroalimentària de la carn de boví, entitat de caràcter privat, sense ànim de lucre i d'àmbit nacional, integrada per les principals organitzacions del sector productor i del sector de la transformació / comercialització per a la defensa dels interessos del sector de carn de boví, lloc de trobada i fòrum de debat per a la millora de la situació de la cadena alimentària sectorial.